Den här kvinnan gör något fantastiskt för många brännskadeoffer runt om i världen. Se här vad det är.

Patienter från hela världen söker sig till Basma Hameed på grund av sina unika färdigheter. Basma är en medicinsk tatueringsspecialist som hjälper offer för brännskador att återfå sin normala hudfärg. 

Basma fick en mikropigmentimplantation efter en tragisk i olycka i barndomen. När Hasma var bara två år gammal fick hon en svår brännskada efter att hon fick en kastrull med kokade olja över sig i köket. Hon genomgick mer än 100 smärtsamma ingrepp. Allt från plastikkirurgi till laserbehandlingar. Men halva hennes ansikte var ändå ärrat och rött efter brännskadan.

Basma upptäckte kosmetiska tatueringar när hon fick ett nytt ögonbryn tatuerat för att ersätta det hon hade förlorat vid brännskadan. Hon tyckte att det borde gå att tatuera dit ny hud om kan kunde tatuera dit nya ögonbryn. 

Basma gjorde inte bara om sitt eget ansikte. Hon startade också ett blomstrande företag för att tatuera andra med brännskador: the Basma Hameed Clinic. 

Just nu kämpar hon för att få den här behandlingen godkänd som en medicinsk utgift för de som inte har råd med behandlingen. Just nu gör hon de behandlingarna gratis. 

” Jag har gått igenom så mycket, och jag vill hjälpa andra i samma situation” säger Basma till CBC News. 

Basma behandlar även människor med hudsjukdomar som till exempel vitiligo.

Se videon nedan om du vill veta mer. 

[EPSB]

[/EPSB]