Den här pojken har varit fångad i sin sjuka kropp i mer än ett årtionde. Men sedan hände något otroligt!

När Martin Pistouris var 12 år gammal blev hans kropp dålig och allting gick väldigt fort. Några månader senare var han helt förlamad. Doktorerna vet fortfarande inte vad som orsakade det. Men hans mirakulösa tillfrisknande är ännu mer förbluffande. Mindre än ett årtionde efter att han blev helt förlamad har Martin lyckats med en helt otrolig återhämtning. 

Nu kan han röra sig tillräckligt mycket för att ha ett jobb och äga ett eget hem. År 2009 gifte han sig även med sin drömtjej. 

Tolvåriga Martin kom hem från skolan en dag med ont i halsen och det var sista gången han gick till skolan. Hans kropp försämrades fort. Först försvann hans minnen. Sedan blev hans muskler svaga och hans ben började vika sig av sig själva. Efter ett par månader låg han i koma. 

Det blev bestämt att att Martin skulle spendera sina dagar på ett sjukhus, men han blev hemkörd varje kväll till sina föräldrar varje kväll. Men förlusten av ett av sina barn blev för mycket för Martins mamma Joan. Sorgen ledde till ett självmordsförsök. Men lyckligtvis misslyckades hon och idag är hon en av Martins största stöttepelare.  

Vid 16 års ålder började Martin bli medveten om sig själv igen. Han började få tillbaka en del minnen och tankar. Men han kunde fortfarande inte kommunicera med sin familj. Men han var iallafall där. 

Med tiden återfick han sin förmåga att le och röra sitt huvud. Sjukhuspersonalen förstod att Martin försökte kommunicera med dem och de tog fram en speciell dator som gjorde att Martin kunde skapa meningar på datorn röra ögonen. 

När hans självförtroende växte sig starkare gjorde även hans kropp det. Han kunde snart sitta upp utan hjälp. Efter ett tag fick han ett jobb som innebar att han kunde sitta ner vid en dator på sjukhuset. 

Martin mötte Joanna genom sin syster Kim. När de började chatta på internet fick de snabbt bra kontakt med varandra. “Du är den ärligaste människan jag någonsin mött” skrev Joanna efter att de hade mötts i verkligheten för första gången. 

De flyttade ihop och Joanna´s kärlek verkar ha gjort Martin ännu bättre. Han har nu full rörlighet i överkroppen. De gifte sig år 2009.

Inte ens Martins familj trodde att han skulle kunna återhämta sig. Men idag lever han ett nästan vanligt liv. Vilket mirakel…och mysterium.

[EPSB]

[/EPSB]