De trodde att det var en liten hög med skräp. Jag har aldrig sett en mer chockerande förvandling.

Trio Animal Foundation hittade den här stora klumpen av päls i ett öppet skydd. Till en början reagerade de inte på att det var en hund där under men när de såg att de svarta klumparna faktiskt var urindränkt tovig päls förstod de att det här är någon som behöver hjälp. De gick in i hundens skydd och de kunde bokstavligen inte se vilken del som var fram och bak. De var tvungna att hålla upp en hundgodis för att se vilken ände som började sniffa. De var helt bestörta av att se i vilken dålig kondition den lilla hunden var i och de visste att de var tvungna att handla omedelbart.

De kunde inte finna ut vilken del som var fram och vilken del som var bak när de först såg hunden i buren.

hund

Pälsen var riktigt tovig. Loppor och annan ohyra svärmade runt den stackars lilla valpen. När hunden gick lämnade den ett blött spår efter sig, som en snigel. Pälsen var så tung att hunden fått öppna sår som sedan blivit infekterade.

hund1

Kelli är en professionell pälsvårdare som antog sig utmaningen att hjälpa den här lilla hunden. Hon var tvungen att använda varenda verktyg hon hade för att kunna ta sig igenom den toviga pälsen.

hund2

När de var 10 minuter in i klippningen fick de reda på att valpen var en flicka och de gav henne namnet Ellen. Det tog dem över en och en halv timma att trimma ned pälsen till en lagom längd.

hund3

Pälsen hade till och med tovat sig i öronen på henne och de tog bort det mycket försiktigt.

hund4

Hennes hud var papperstunn och hon hade uppenbart ont. Men inte en enda gång började hon morra eller visa tänderna under denna prövning.

hund5

När de kom till att trimma hennes ben såg hon upp på pälsvårdaren och gav henne ett par pussar. Hon måste ha blivit så lättad av att bli av med all päls. Pälsen rev bokstavligen skinnet av henne.

hund6

Första gången hon kände en hand på hennes nytrimmade skinn såg hon upp, som för att säga “Tack snälla.” När de var klara med trimningen av hennes päls såg de att de fått bort närmare ett kilo tovig päls.

hund7

När väl all tovig päls var borta gav de Ellen ett bad och sedan ännu en trimning bara för att försäkra sig om att de inte missat något.

hund8

De tog med henne till affären för ett nytt koppel, halsband och lite leksaker. Sedan togs hon till veterinären för vaccinationer och en check-up.

hund9

Ellen tas nu hand om och har ett fantastiskt liv hos hennes fostermamma. Den här söta lilla flickan är två år gammal och är redo för att flytta till ett hus som kan erbjuda henne livslång kärlek och trygghet. Hon är underbar med andra djur och har en stor dobermann som sin bästa vän för tillfället.

Det krossar mitt hjärta att se människor överge sina husdjur och att de ens tillåter ett djur att hamna i en sådan situation där det mår dåligt. Tack och lov hittades Ellen och hon blev omhändertagen men det är inte alla som har sådan tur. Ellen kommer aldrig mer att få lida och hennes liv kommer nu att vara fyllt av kärlek. Pälsvårdaren rakade bort hennes förflutna och nu är hon den välmående och vackra lilla flickan hon förtjänar att vara, redo att njuta av hennes nya liv!

[EPSB]

[/EPSB]