Elva fakta om huden som alla borde veta om. Nummer ett är ju rätt läskig.

Vad är kroppens största organ? Det är inte din hjärna. Det är inte heller våra tarmar eller lungor. Det är faktiskt huden som är vårt största organ. Huden har många fantastiska funktioner. Den skyddar oss och håller oss varma eller kyler ner oss. Det är ett väldigt viktigt organ. När du väl inser hur många funktioner huden faktiskt har och hur mycket som kan gå fel om något händer med vår hud så kommer du bli inspirerad att hålla din hud i topptrim. Det finns många fakta om huden som många av oss nog inte har tänkt på innan.

1. Det bor massor med små kvalster på din hud. Det låter ju ganska läskigt. Men de hjälper till att hålla din hud frisk.

hud1

2. Aj!! Lite sol är bra för huden men för mycket sol är riktigt dåligt. För mycket sol skadar din hud och kan också orsaka brännskador. Så sola försiktigt.

hud2

3. Leverfläckar och andra blemmor på huden är ett resultat av problem med melatonin-produktionen. Även om de flesta leverfläckar är ofarliga så ska man ändå hålla kolla på dem och kontakta en läkare om man upptäcker några förändringar.

hud3

4. De som har väldigt ljus hud producerar helt enkelt inte lika mycket melatonin om de inte utsätts för starkt solljus, vilket leder till fräknar.

hud4

5. Akne är en hudåkomma som många gånger har med hormoner att göra. Inte på grund av att någon inte tvättar sig ordentligt. Många har akne som tonåringar och under puberteten men vissa har även akne i vuxen ålder.

hud5

6. Finnar är ett resultat av tilltäppta porer som inte når upp till ytan av huden vilket kan vara både smärtsamt och leda till infektioner i huden.

hud6

7. Pormaskar är ett resultat av döda hudceller och talg som täpper igen porerna. Regelbunden rengöring och exfoliering kan hjälpa till att ta bort talg och döda hudceller.

hud7

8. Celluliter uppkommer när fettceller omfördelar sig själva under huden. Det gör att fettcellerna blir lättare att se.

hud8

9. Inåtväxande hårstrån kan vara väldigt smärtsamma. De uppkommer när ett hårstrå fastnar inuti en por istället för att växa utåt.

hud9

10. Alla får rynkor förr eller senare. När vi blir äldre förlorar huden sin elasticitet, vilket leder till rynkor.

hud10

11. Lyckligtvis finns det saker vi kan göra för att hålla vår hud hälsosam längre. Att regelbundet rengöra och återfukta huden och använda solkräm när du ska vistas i solen hjälper mycket för att hålla huden hälsosam.

hud11

Huden är ett ganska fantastiskt (och stort) organ. Så strunta inte i att ta hand om din hud. Dela detta och sprid medvetenheten vidare!

[EPSB]

[/EPSB]