En hund blev så försummad under många år att den till och med blev blind. Men vänta tills du får se resten av historien.

Två äldre Cocker Spaniels har ett så starkt band till varandra efter år av försummelse att de endast kommer att adopteras bort i par. Vad är det då som gör de här två så oskiljaktiga? Drummond som är den yngre av de här två fungerar nämligen som Dennys ögon, som en blindhund till en annan hund helt enkelt. Denny kan inte se någonting efter år av obehandlade ögoninfektioner och grå starr. Och även om inte Drummonds syn är 100% bra heller så kan han ändå hjälpa till att agera ögon till sin blinda bästa vän. 

Nivån av försummelse för de här hundarna är helt och hållet oförlåtlig. Hundarnas hud och ögon var fulla av infektioner. 

Men med medicinsk hjälp och massor av kärlek och omtanke så börjar de här hundarna återhämta sig och de kan snart adopteras till ett nytt hem. Som ett par förstås. 

I videon nedan kan du se duon i action:

Det är så fint. Trots år av försummelse och misshandel så har de fortfarande en fantastisk livskraft. Hoppas att de snart kan hitta ett hem där de kan leva lyckliga i resten av sina dagar. 

 

[EPSB]

[/EPSB]