Den här lilla noshörningen blev föräldralös när tjuvjägare sköt hans mamma. Tack och lov hittade han den här lilla ungen i tid.

Det är fortfarande många som tjuvjagar i Sydafrika och det blir bara värre och värre. Antalet förlorade noshörningar är hittills det allra största, minst 736 har dödats i regionen.

Att döda dessa utrotningshotade djur är en förkastlig handling. Och handlingen blir ännu mer dyster när man ser hur många djur som blivit föräldralösa genom dessa fruktansvärda tjuvjakter. Protrack Anti-Poaching Unit har arbetat för att skydda noshörningar sedan de startade år 1992. De delade nyss med sig av denna hjärtskärande historia.

När Liam Burrough körde såg han en ung kalv vandra omkring nära vägen.

noshörning

Han stannade och hittade henne allvarligt uttorkad, sårad och i desperat behov av skugga.

noshörning1

Under tiden de väntade på att parkvakterna skulle komma gav han kalven vatten att dricka och hällde även vatten på hennes varma skinn.

noshörning2

De skickade henne till Care For Wild Africa’s  wildlife rehabilitation cetner där hon fick träffa andra föräldralösa noshörningar, precis som hon själv.

noshörning3

Källa: The Dodo

Burrough såg att trots det dåliga skicket hon var i när de hittade henne tvekade hon inte någon gång på dem. Hon litade på sina räddare från första stund. Han skrev också “Den tragiska ironin i det hela är att kalven kom till de varelser som är ansvariga för att hennes föräldrar dog”.

Dela den här räddningen med alla dina vänner och din familj.

[EPSB]

[/EPSB]