En handikappad kattunge räddades från gatan. Vad som hände sen är helt fantastiskt.

Den otroliga grymhet som vissa människor kan visa oskyldiga djur kan vara helt omtumlande. Tre små hjälplösa kattungar lämnades i en trädgård för att dö, av en kallhjärtad, anonym person. Tack och lov fick räddningsgruppen People And Cats Together ett samtal om de övergivna katterna och de bestämde sig för att bege sig ut för att rädda de små liven.

När de väl var där såg en av dem en liten svartvit kattunge som kämpade i en buske. Den lilla katten kunde inte gå, inte ens stå upp. Han drog sina bakben efter sig när han försökte flytta på sig. Han förstod inte att någonting var fel men räddarna visste att de behövde agera.

De gav kattungen namnet Thumper. När de tog honom till veterinären fastställdes det snart att hans handikapp var ett resultat av en neurologisk sjukdom som gjorde att han inte kunde gå.

Hans sjukdom gick inte att bota.

Thumper

Ibland kan katter återhämta sig från sina sjukdomar… men ibland gör dom det inte alls.

Thumper1

Veterinärerna var osäkra på om Thumper någonsin skulle kunna gå som hans kompisar kunde.

Thumper2

Eftersom att räddningsorganisationen visste att handikappade katter sällan blev adopterade bestämde de sig för att försöka hjälpa Thumper.

Thumper3

Först behövde Thumper bli starkare.

Thumper4

De skapade en speciell rullstol för honom, en som skulle hjälpa honom att bygga upp styrkan i hans bakben.

Thumper5

Det tog inte lång tid innan han tog sina första steg.

Thumper6

Med hjälp av rullstolen och terapi kunde kattungen snart stå själv.

Thumper7

Han var väldig ostadig på sina små tassar, men han kunde gå.

Thumper8

Även om hans gångstil är helt unik är han nu vid den punkten att han kan gå helt själv!

Thumper9

Det dröjde inte länge tills han blev adopterad till ett kärleksfullt hem
Thumper10

Se hela historian om Thumper här.

Källa: The Pet Collective

Människorna på People and Cats Together (PACT) behövde inte jobba så hårt som de faktiskt gjorde men tack vare deras alla ansträngningar gav de den här lilla kattungen chansen till ett normalt liv. Han kunde ha dött i buskarna, ensam och rörelsehindrad, men den här räddningsorganisationen såg till att det inte hände.

Om du skulle vilja hjälpa hemlösa katter i Sverige kan du bland annat klicka dig in på Stockholms Katthem. Stockholms Katthem är en ideell förening som behöver din hjälp för att kunna rädda utsatta och övergivna katter. Du kan stödja dem genom att skänka en gåva, antingen en summa pengar, kattmat, leksaker, kattsand, transportburar eller varför inte adoptera en av de underbara katterna?

Dela Thumpers otroliga historia med andra. Kanske den inspirerar någon annan till att rädda ett liv.

[EPSB]

[/EPSB]