Jag skrattade när jag såg den här hunden i kyrkan. Tills jag såg varför han var där. Mitt hjärta krossades.

Det hör inte direkt till vanligheten att se en söt hund vara med på mässan varje söndag. Men Tommy är ingen vanlig hund. I den lilla staden San Donaci i Italien går hunden Tommy nästan varje dag till kyrkan och är med på mässan. Han sitter längst fram vid altaret och under hela mässan.

kyrka

Hunden Tommy är 7 år gammal och tillhörde Maria Margherita Lochi, 57 år. Han hade vart hennes trogna kamrat sedan hon hittade honom övergiven på ett fält nära hennes hem. Hon tog med sig Tommy hem och sedan dess har de vart bästa vänner.
kyrka1

Mrs. Lochi avled för ett par månader sedan och Tommy har sedan dess väntat tålmodigt på att hans älskade matte ska komma tillbaka. Sista gången han såg henne var i kyrkan, vid begravningen. Dit återvänder han varje morgon så fort klockorna ringer och han stannar kvar tills mässan är slut för dagen.
kyrka2

 

Nu har hela byn adopterat Tommy och människorna i byn ger honom mat och kärlek varje dag. Han är samhällets vän och han är även den mest lojala hunden jag någonsin har sett. Den här historian krossar verkligen mitt hjärta.

[EPSB]

[/EPSB]