Hunden lämnades på en tågstation med bara en resväska. Det här krossar mitt hjärta.

Att köpa en hund eller något annat husdjur är ett beslut som många tyvärr tar lite för lätt på. Det är ingen leksak som man kan slänga nör man tröttnar på den. Det finns så många djur som blir övergivna när en familj inser att de inte klarar av det stora ansvaret. Och det är så hemskt!

Det var fallet för hunden Kai i Skottland. Han hittades ensam och övergiven på en tågstation. Hans enda sällskap var en resväska med hans saker.

De hittade mat, en skål, en leksak och kudde i resväskan.

stackars hund1

Det visade sig att hunden hade ett chip som gjorde att de kunde hitta Kai´s gamla ägare. De påstår dock att de sålde honom 2013.

stackars hund2

Hans förra ägare säger att de sålde honom på en Engelsk websida som heter Gumtree, en liknande sida till Blocket.se. De har ingen information om var de nya ägarna bor. Att överge ett djur är straffbart enlig lag i Skottland och myndigheterna kommer att fortsätta söka efter den som har lämnat Kai till sitt öde på tågstationen.

Inspektör Stewart Taylor från Scottish SPCA säger att det är en otroligt sorglig historia och han hoppas att fler människor tänker efter innan de impulsköper en hund.

Vi hoppas verkligen att Kai får ett nytt hem med massor av kärlek så fort som möjligt.

[EPSB]

[/EPSB]