Så som den här militärhunden har lidit är hjärtskärande. Men vad hans partner gjorde är fantastiskt.

Människor är inte de enda som får lida när det kommer till krig. Det här är Vidar, en 4-årig Belgisk vallhund som har arbetat inom militären som bombjakthund. Men efter att ha arbetat ett tag inom detta yrke hände någonting med Vidar. Han började erfara posttraumatiskt stressyndrom (PTSD). Vidar började bli väldigt skygg och han började förlora sin syn vilket satte honom i riskzonen att bli avlivad. Det var då hans bästa vän han jobbat med i armén, Angie McDonnel, kom in och räddade hans liv.

Vidar räddade livet på sina kamrater när han arbetade som bombjakthund. I april 2012 räddade han till och med sin nya ägares liv genom att upptäcka en gömma av talibanska vapen. 
mil
Så när Angie hörde att Vidar kanske skulle avlivas visste hon att hon måste rädda hans liv. Han räddade trots allt hennes liv. 
mil1
De träffades när de båda var stationerade på Camp Bastion.
mil2
Under den tiden de spenderade där brukade de hålla samman.
mil4
De brukade också leka väldigt mycket ute i öknen. 
mil5
Det var inte förrän de separerades som Vidars hälsa gick i botten. Men Angie lyckades spåra honom till en anläggning i Tyskland. Hon kontaktade dem och arrangerade så att hon skulle kunna ta hand om hjälten till hund. 
mil6
Nu återhämtar han sig från sin tidigare tjänst tillsammans med Angie, hans bästa vän, som bor i Barry, Södra Wales. 
mil7

Källa: Daily Mail

De flesta människor förstår inte hur pass känsliga hundar faktiskt är. När de utsätts för stress påverkar det dem precis lika mycket som det påverkar dig och mig. Vidar hade drabbats av PTSD på grund av att han tjänade sitt land. Det är helt fantastiskt att han lyckades få sitt lyckliga slut tillsammans med sin bästa vän han fann på vägen.

Låt dina vänner ta del av den här otroliga räddningen genom att dela Vidars historia.

 

[EPSB]

[/EPSB]