Polismannen hittade två hundar vid vägkanten. Och med bara små medel blev han deras hjälte. Fantastiskt!

När de flesta av oss ser ett skadat djur vid vägkanten skär det i våra hjärtan. Men det är nog ganska få som stannar och ser om man kan göra något för att hjälpa djuret. De flesta försöker bara tänka på något annat och försöker intala oss själva att det inte finns något vi kan göra.

Men när den här polisen från Kansas City fick syn på två valpar vid en hårt trafikerad motorväg bestämde han sig för att stanna. Och det gjorde honom till en hjälte.

Polisen stannade i kylan med de utmattade hundarna tills hjälp kom från ett närliggande djurskyddscenter.

polis och hundar

Den här bilden har spridits på Facebook efter att den har blivit postad av Kansas City-bo som blev rörd av polisens omtanke. Hundarna Bear och Leonidas blev lyckligtvis snart återförenade med sina ägare som gick till djurhemmet i hopp om att deras bortsprungna hundar skulle vara där. Polismannen har valt att vara anonym men han säger att det helt enkelt var hans plikt att hjälpa även de fyrfota invånarna i Kansas City. Ett lokalt nyhetsklipp visar hur tacksamma ägarna var för att någon hjälpte deras bortsprungna älsklingar.

Det är fantastiskt vad en sådan liten akt av vänlighet kan åstadkomma. Förhoppningsvis har även hundarna lärt sig en läxa om vad som kan hända om man kommer för långt hemifrån.

 

 

[EPSB]

[/EPSB]