När den här elefanten blir räddad efter 50 år i fruktansvärda förhållanden gör han någonting ingen någonsin kunde tro.

Det finns för många fall av djurplågeri runt om i världen och de skulle alla chocka dig med deras grymhet. Historian om elefanten Raju är en av de historierna.

50 år hölls Raju fången i det indiska området Uttar Pradesh. Dag efter dag skar de tjocka, spetsade kedjorna in i hans utsvultna och svaga kropp. Hans “ägare” kedjade fast honom och tvingade honom att tigga pengar och allmosor från turister som fick hålla hans snabel.

En dag kontaktade Uttar Pradesh skogsavdelning Wildlife SOS, ett välgörenhetsföretag i norra London, och berättade om Raju och hans hemska levnadsförhållanden. När de upptäckte hur den här stackars elefanten levde flög hela gruppen till Indien för att rädda honom.

De hade dock aldrig kunnat tro vad Raju gjorde under deras räddningsförsök.

Ett team på 10 personer bestående av veterinärer och vilddjursexperter fick sällskap av 20 skogsavdelningsofficerare och sex poliser. Raju hade en hel armé som kom för att rädda honom.

raju

De hittade Raju kedjad, som han hade varit i många år.

raju1

Teamet bestämde sig för att utföra räddningen under natten så att förbipasserande eller “ägaren” inte skulle kunna hindra dem.

raju2

Såren som Raju hade på benen var ständigt öppna; spikarna på kedjorna grävde sig in i hans kött varje dag. Det sipprade blod från hans sår.

raju3

Efter att han hade blivit befriad började det faktiskt rinna tårar från Rajus ögon, tårar av glädje.

raju4

“Teamet blev alldeles förbluffade när de såg tårarna rinna ned för hans ansikte under räddningen. Det var så otroligt känslosamt för oss alla. Vi visste i våra hjärtan att han förstod att han blev befriad.”

raju5

Raju var utmärglad och i förfärligt skick.

raju6

Han fick lugnande medel och blev sedan transporterad till ett elefantreservat i Mathura.

raju7

Hans resa i den friska luften var hans första smak av frihet.

raju8

raju9

När han väl kom till reservatet fick Raju ett bad och akut medicinsk vård.

raju10

Han fick mat och kärlek…

raju11

Den långa och svåra räddningen var både känslomässig för Raju och för hans räddare.

raju12

Nu kommer han att leva resten av sitt liv lycklig, utan smärta och lidande.

raju13

Källa: Daily Mail

Hjältarna från Wildlife SOS räddade Raju från fler årtionden av lidande. Han kommer äntligen att få veta vad frihet betyder och han kommer att leva utan smärta och tortyr. Det är helt otroligt att han lyckades överleva så pass länge och att han orkade uthärda den misshandel han var med om.

Klicka nedan för att dela hans fantastiska räddning med andra. Om du ser djurplågeri, säg någonting. Låt inte oskyldiga djur lida.

[EPSB]

[/EPSB]