Den här skadade lilla geten lyckas fly från slakthuset och får en ny chans till liv. Det här är helt otroligt.

År 2007 var invånarna i Brooklyn förvånade över att se en hemlös get vandra omkring på gatorna. Det visade sig att geten hade lyckats fly från ett närliggande slakteri och när Animal Care and Control fick nys om den här situationen hjälpte de geten, som de sedan döpte till Albie, till sitt nya liv på en gård.

Men Albies historia slutar inte där. När den lilla geten kom till gården Woodstock Farm vad han kraftigt undernärd och hade en allvarlig hudsjukdom som orsakar förändringar kring djurets nos och mun. Såren var läkta men Albie hade fortfarande ont. De misstänkte att Albies ben hade blivit hopbundna på slakthuset och att bristen av blodcirkulation fått en av klövarna att ramla av. Detta gjorde att han upplevde svår smärta när han försökte gå, eftersom att det finns känsliga vävnader under klöven som var väldigt utsatta.

Snart förstod de att Albies ben inte kommer att läka och efter många behandlingar bestämde de sig för att han skulle må bättre om de amputerade bort benet.

get1

Ortopeden Erik Thompkins arbetade i månader med Albie för att kunna ge honom en benprotes som skulle göra att han kunde röra sig med fritt. Även om proteserna gav Albie möjlighet att leka och ha kul i ladan växte den lilla geten snabbt och benproteserna passade inte speciellt länge. De ramlade av trots tappra försök att hålla dem kvar.

get2

Inte ens den här avancerade selen hjälpte.

get3

Efter att de testat sex olika proteser kom de fram till en ny idé: hjul!

Albie fick prova ut de bästa hjulen för honom och han verkar verkligen leva upp med sina nya hjul.

Det är helt fantastiskt hur långt de gick för Albies skull. Och tur var det för nu är han en lycklig liten get som springer omkring som vilken get som helst! Dela Albies historia med dina vänner genom att klicka på knappen nedan.

[EPSB]

[/EPSB]