Byborna slängde in den här åsnan i samma bur som den här vargen. Vad som hände sedan är helt otroligt.

En av de finaste sakerna som kan hända här i världen är när två djur av olika art blir vänner. Men den här historian är förmodligen en av de konstigaste historierna om en helt otrolig vänskap. Historian är så konstig att den faktiskt är helt otrolig:

Året var 2007 när byborna i staden Patok, i det östra Europeiska landet Albanien, fångade en varg och stängde in den in en bur.

friends

En bybo fick idén att slänga in en levande åsna i buren tillsammans med vargen, så att den kunde ätas upp. Men det som hände sen kunde ingen i sin vildaste fantasi ana. De blev vänner. Ingen attackerade och de hade en lugn och trygg relation i buren. De till och med gosade med varandra.

friends1

Deras vänskap fick mängder av uppmärksamhet i media. Efter andra internationella påtryckningar klev den albanska regeringen in och släppte ut de båda djuren.

friends2

När de båda hade släppts återgick vargen till det vilda och åsnan fick en fin, stor och öppen betesmark att leva på i resten av sitt liv.

Byborna blev helt förstummade av bandet mellan de två djuren. De säger att vargen har återvänt ett par gånger för att träffa sin vän åsnan.

Källa: Care 2

Det här är verkligen en hjärtvärmande historia när det kommer till vänskap mellan djur. Naturen kan vara riktigt fantastiskt. Det visar oss också att det finns mycket mer att lära om världen och om djurriket som vi fortfarande inte riktigt förstår. Dela den här otroliga vänskapen med dina vänner.

[EPSB]

[/EPSB]