15 vänner från djurriket som visar att vi har en del att lära från dem. Insidan är ju trots allt viktigast.

Vi människor träffar ganska ofta på folk vi inte gillar av den ena eller andra anledningen. Kanske har de sagt något som vi inte håller med om eller så kanske vi bara har haft förutfattade meningar om människan från början. Men vi borde nog bli bättre på att förlåta och gå vidare. Vi kan kolla på djurriket och lära oss ett och annat. De här djuren har definivt inte valt vänner efter utsidan, utan för att de helt enkelt tycker om varandra och det existerar inte så mycket fördommar i djurriket.

1. Att leka lite för tufft har väl aldrig skadat någon? Den här björnen snubblade in på en bakgård till en familjs hus i Slovenien. Sedan dess har han varit bästa vän med familjens hund.

djur1

2. Labradoren Hessel och katten Hannes är oskiljaktiga.

djur2

3. Den här apan fångades på bild när han hängde med sin goda vän, som råkar vara en katt. De har flera gånger synts tillsammans i en djungel i Ubud, Bali.

djur3

4. Fotografen Lassi Rautiainen fångade den här björnen och vargen på bild när han gjorde ett fotorepotage om skogarna i norra Finland.

djur4

5. Här har vi två ovanliga vänner: Hästen Monty och hunden Tyler. De hjälps också åt att se till sin husse, vars dotter dödades i kriget i Afghanistan. Hon efterlämnade de här två djuren till sin far så de kunde hålla honom sällskap.

djur5

6. Det här rådjuret var det enda som tillät den här lilla apan att rida runt på hennes rygg på ett zoo i Malaysia. Som belöning fick hon en liten tvätt av apan som sedan somnade på hennes rygg.

djur6

7. Den vita Shirehästen Gulliver och hans bästa vän, miniatyråsnan Apollo, leker bra tillsammans. Så länge ingen blir trampad på.

MINIATURE DONKEY FOAL 'APOLLO' AT THE PONY CENTRE, MORETONHAMPSTEAD, DARTMOOR, BRITAIN - 25 APR 2005

8. En stor björnkram var allt den här Huskyn och Isbjörnen behövde för att bli kompisar.

djur8 ” Jag är trött, kan vi inte vila en stund? ” husky1

9. Terriern Mary och den här igelkotten gör sig bra på bild tillsammans.

djur9

10. Som att inte Simba och Timon i Lejonkungen var söta nog. Här här vi deras motsvarigheter i verkligheten: Bob och Zinzi.

djur10

11. Den här elefantungen hittades svårt skadad på botten av en brunn. Under sin tid på djursjukhuset fick han två ovanliga vänner. De här två strutsarna hjälpte honom att bli sig själv igen.

djur11

12. Grizzlybjörnen Bam Bam och chimpansen Vali bor tillsammans på Myrtle Beach Safari Park i South Carolina.

djur12

De har varit oskijlagtiga ända sedan de först presenterades för varandra. En av deras favorithobbys är att brottas med varandra.

apa och björn

13. Ju fler desto roligare, tycker de här djuren. En apa, lejonunge och några tigerungar myser med varandra i en tigerpark i Kina.

djur13

14. Den här Schäferhunden ger sin bästa vän Koalan lift på sin rygg.

djur14

15. Ännu mer bevis på att hundar och katter visst kan bli bästa vänner. Sedan spelar det ingen roll vad för sorts katt det är.

djur15

Nä djur dömmer aldrig på samma sätt som vi gör. Vi har nog en del att lära från de som vi delar den här planeten med.

 

 

 

[EPSB]

[/EPSB]