Här är 23 genialiska tips som hjälper dig framåt i livet. #13 är så sant!

Vill du klättra på jobbet utan att egentligen behöva anstränga dig? Så borde du ta till dig av de här enkla tipsen. De ger ett helt fantastiskt resultat. Även om du är medveten om att du använder dessa trix kan du lura din egen hjärna.

Ibland kan någonting så simpelt som att ändra ditt perspektiv ändra hela resultatet av en situation. Om du inte är övertygad kan du testa själv och se vad som händer.

trix2

Flickr: beneath_blue_skies

#1 När du träffar människor för första gången bör du försöka notera deras ögonfärg, medan du ler mot dem. I och med detta ser du på den du träffar en eller två sekunder längre och av någon anledning svarar folk riktigt positivt på det här.

#2 Lägg märke till folks fötter. Om du närmar dig två personer som är i mitten av en konversation och de vänder sig ifrån dig med ryggen och inte med fötterna vill de inte att du ska komma närmare. Likaså om du är i ett samtal med en kollega som du tror är uppmärksam mot dig och hans eller hennes överkropp är vänd mot dig men fötterna går åt ett annat håll vill de förmodligen att konversationen ska ta slut.

#3 Foten-i-dörren-fenomenet. Folk kommer förmodligen att hjälpa dig att utföra en uppgift om du ber dem göra någonting enklare först. (Ett gradvis åtagande gör det lättare att göra något svårare… Allt eftersom)

#4 Alternativt så kan du be dem om att utföra en orimlig uppgift och när de säger nej kan du be dem om vad du egentligen ville ha utfört, vilket är mycket mer rimligt, och de kommer förmodligen att gå med på det då.

#5 Om du ber någon att göra dig en liten tjänst kommer kognitiv dissonans få dem att tro att de gillar dig eftersom att de gjorde dig den tjänsten.

trix1

Flickr: richteabiscuit

#6 Om du frågar någon en fråga och han eller hon bara delvis svarar på den kan du bara stå tyst och vänta. Om du gör det samtidigt som du håller ögonkontakten fortsätter han eller hon vanligtvis att prata.

#7 Tugga tuggummi när du kommer till en situation som gör dig nervös, som till exempel att prata inför folk eller hoppa bungyjump. När vi äter någonting tänker hjärnan  “Jag skulle inte äta om jag var i fara, så jag är inte i fara” vilket hjälper till att lugna ned dig.

#8 Undvik osäkerhet i möten med främlingar på trottoaren genom att se över personens axel eller mellan folks huvuden i en grupp. Din blick visar vart du ska och de du möter kommer att gå åt andra sidan för att inte gå in i dig.

#9 När du pluggar/lär dig någonting nytt är det bästa du kan göra att lära en vän vad du precis lärt dig. Låt dem ställa frågor. Om du klarar av att lära någon annan vad du precis lärt dig vet du att du förstår det.

#10 Folk kommer att minnas hur du fick dem att känna, inte vad du faktiskt sa.

trix2

Flickr

#11 När du ska gå på en intervju rekommenderar jag att du ändrar ditt psykiska tänkande. Genom att tala om för dig själv att du känt dessa människor i hela ditt liv och att det ska bli kul att ses och att få veta vad som hänt sedan sist kommer du att bli av med nervositeten och ge ett starkt och säkert intryck. Gå igenom vad som kommer att hända i huvudet innan, du skakar hand, får ögonkontakt, öppnar en konversation. Vad är det du knappt kan bärga dig för att berätta för dem? Ha en öppen kroppshållning, benen lite isär, rak i ryggen och axlarna lätt bakåt, samtidigt som du ler när du möter dem. Du kommer garanterat ge ett hejdundrande första intryck.

#12 Om du får dig själv att bli riktigt glad och exalterad när du träffar andra människor kommer de att reagera på samma sätt när de träffar dig. Det kommer inte att hända den första gången men det kommer garanterat att hända nästa gång.

#13 Min personliga favorit är när folk är riktigt arga och jag själv bara fortsätter vara lugn. Det får dem oftast att bli ännu argare och efteråt kommer de att ha riktigt dåligt samvete.

#14 Om din hand är varm när du skakar hand med någon kommer du att bli en mer önskvärd person att komma överens med.

#15 Folk har en viss bild av hur de egentligen är och de kommer att kämpa med näbbar och klor för att behålla den bilden. Använd den informationen klokt. Du kan få folk att ogilla dig genom att attackera deras självbild.

trix3

Flickr: scott-s_photos

#16 Ge folk en falsk upphetsning. När du tar någon ut på en första dejt bör du ta dem någonstans där deras hjärta börjar slå fortare, till exempel till en nöjespark med berg- och dalbanor eller att se en skräckfilm. Det kommer att göra att deras adrenalin ökar vilket kommer att göra att de tror att de har haft en riktigt rolig dejt med dig.

#17 Nyckeln till självförtroende är att gå in i ett rum och förvänta dig att alla redan tycker om dig.

#18 De psykiska fysiska effekterna av stress (andas häftigare, hjärtat slår snabbare osv.) är identiska med de fysiska effekterna vi får av att känna mod. Så när du känner dig stressad i en situation bör du omedelbart ändra tankarna till att din kropp gör sig redo för att göra någonting riktigt modigt, den känner inte stress. Ett bra exempel på detta är att forskare fick reda på att du gör bättre ifrån dig när du tar dig an en stressig situation som en utmaning och inte som ett hot.

#19 Hänvisa till folk du nyss träffat med namn. Folk älskar när andra folk nämner dem vid namn och det kommer att skapa en känsla av tillit och vänskap omedelbart.

#20 Om du skjuter av det största leendet du bara kan kommer det att automatiskt få dig att känna dig gladare.

trix4

Flickr

#21 När väckarklockan ringer bör du omedelbart sätta dig upp och höja knytnäven samtidigt som du skriker “YEAH!”

#22 Ge alltid ditt barn ett val som får dem att tro att de är i kontroll. När du vill att din son ska sätta på sig skorna kan du säga såhär: “vill du ha på dig dina Star Wars-skor eller vill du ha dina haj-skor?”

#23 Folk är otroligt medvetna om deras känsla av beröring. Om någon (kanske någon av det motsatta könen?) “oavsiktligt” har sitt knä mot ditt vet de om att det är där.

Källa: Mindzette

Har du någonsin testat något av dessa trick? Om inte, gör det redan idag. Det lättaste är att le när du inte känner dig glad. Det skickar glada endorfiner till sin rätta plats i din hjärna vilket får dig på bättre humör.

 

[EPSB]

[/EPSB]