En hund i behov av hjälp gick fram till en man när han var på jobbet. Vad som hände sedan krossade mitt hjärta.

Det är aldrig för sent för att hjälpa en hund i nöd. Oavsett om de är nyfödda eller om det är en äldre hund från ett hundstall kan de behöva vår hjälp. Men om vi ska vara helt ärliga går den mesta uppmärksamheten till hundvalpar. Och det av en god anledning. De är söta, kan inte ta hand om dem själva och vi vill beskydda dem från den hårda världen innan någonting hemskt händer.

Men vad ska vi göra med de hundar som inte blir räddade? De som har levt ute i den hårda världen i hela deras liv? Hur kan vi hjälpa dem? Efter att ha läst den här historian om hunden Toothless tror jag att jag har en idé. Och en ny hjälte…

En dag hittade Cody Leightenheimer den här lilla killen. Han sa själv: “Jag arbetade i en trägolvsfabrik ett par månader efter. Jag hade i princip en hel vinge för mig själv. En dag arbetade jag på några möbler för min chefs sommarhus i Florida. När jag tittade jag på den andra änden av hangarlängden och såg en liten hund. Jag ville genast överge arbetet och gå dit och kela med honom men jag hade ett arbete att göra klart. Men hunden höll inte med, han gick fram till mig och stirrade på mig med sina stora ögon. Jag klappade honom och upptäckte att han var täckt med loppor, att pälsen var tovig och att han inte direkt var i sin bästa fysiska form. När jag tittade närmare såg jag att han hade mycket grått runt nosen, öronen och ansiktet.”

to

“Jag gav honom kyckling under min lunch för han var så smal att jag kunde känna hans revben. Jag började skicka dessa bilder till min fru för att be om att få ta med honom hem men det behövde jag inte, hon hann före.”

to1

“Jag trodde att jag skulle få fösa bort honom från dörren hela dagen fram tills att jag slutade och kunde ta med honom hem. Men det behövde jag inte. Den lilla killen somnade på golvet och stannade där hela dagen.”

to2

När de tog hem honom började de med att ge honom ett rejält bad där de tog bort mängder av loppor och sedan tog de honom till veterinären. Hans lista av hundens tillstånd vad imponerande: 1. Hämmad tillväxt på grund av undernäring. 2. Gråstarr och en liten pupill från våld mot huvudet. 3. Sår i magen på grund av kräkningar. 4. Fyra oronasala fistlar i hans mun orsakade av att hans tänder ruttnar ut ur hans huvud. 5. Helt döv.

to3

De kom fram till att han var en Shetland Sheepdog, att hans ålder var någonstans mellan 8-12 år och att han vägde 3,3 kg.

to4

“Efter en operation för fistlarna, ett strikt schema med mediciner, månader av att skämma bort honom, en familj som älskade honom lika mycket som två barn och efter det nya namnet Toothless (vår femåriga dotter döpte honom efter hennes förkärlek till How To Train Your Dragon) blev han en riktigt käck herre, i samma anda som Sir Ian McKellen och Christopher Plummer.”

to5

Efter detta blev Toothless behandlad som en kunglighet och äntligen fick han leva det goda livet han förtjänade, skyddad av Cody och hans fru Kasie.

to6

Han levde inte längre i kylan utan nu kunde han istället njuta av den då och då.

to7

to8

Och klä ut sig…

to9

Den sötaste Who i Whoville 😉

to10

to11

Självklart älskade han att ta sina små tupplurar.

to12

Och han fick mängder av tillfällen.

to13

Toothless fick dock beskedet att han bara hade tre månader upp till ett år kvar att leva. Han klarade sig ett helt år innan han till slut blev för sjuk för att kunna hedra oss med sin fantastiska personlighet en dag till.

to14

Den 2 juni 2014 somnade han till slut in; “Jag vakade över den bästa vän, mest älskade husdjuret och den starkaste hjälten jag någonsin träffat när han till slut somnade in för gott, med hans mamma och jag höll i varsin liten tass.”

to15

“Jag trodde aldrig att jag kunde älska ett husdjur så mycket som jag älskade honom. Alla som träffade honom vart kära omedelbart. Hans veterinärer, våra vänner. Han var verkligen en av ett slag. Vi hoppas att vi gav honom tillräckligt bra minnen för att kunna utplåna de dåliga som han fick tidigare.”, sa vår hjälte.

Jag kunde inte sagt det bättre själv.

Källa: Imgur

Dela den här heroiska historian med andra här nedan.

[EPSB]

[/EPSB]