När de här hundarna räddades var de i uselt skick. Men efter-bilderna gör mig varm i hjärtat.

Det finns inget som är så glädjande som att rädda en hund från hemska omständigheter. Uppfödare och djuraffärer har massor med lyckliga friska valpar som man kan köpa och ta med hem. Men det finns så många övergivna och misshandlade hundar där ute som också behöver ett nytt kärleksfullt hem. Hundar är en av de mest lojala varelserna på den här planeten, men de blir ofta svikna av de människor som de litade på skulle ta hand om dem. Det finns många anledningar till att hundar blir övergivna, misshandlade och lämnade att dö på gatorna. Det här är som tur är inte så vanligt i Sverige att vi lämnar hundar på gatorna. Men det är ändå värt att uppmärksammas. Nedan har vi några bilder på hundar som har blivit omhändertagna och fått en liten uppfräschning. Förhoppningsvis väntar det ett bättre liv för dem nu.

Treasure

När Treasure hittades var hon bara två år gammal och de två åren hade varit väldigt tuffa för henne. Treasure är en miniatyrpudel som föddes på en kennel och har fin stamtavla. Men hennes nya familj tröttnade snabbt på henne och hon lämnades att dö. När hon hittades var hennes päls tovig och skitig och hon kunde knappt gå. Det var en passerande bilist som hittade henne och tog med henne till Natches-Adams County Humane Society. Där blev hon omhändertagen. Idag ser hon ut som en helt annan hund med sin fina päls och lyckliga uttryck i ansiktet. treasure före och efter

Rasta

Det gick knappt att se att Rasta var en hund när hon räddades från gatorna i Montreal, Canada.  Men efter ett bad och lite klippning visade det sig att den här lilla valpen var en Cavalier King Charles. När hon hittades var hennes päls skitig, tovig och full av skräp. Men tack vare Quebec Society for the Protection of Animals ser hon idag bättre ut än någonsin. rasta före och efter

Olivia

Olivia bodde på ett hem för ett övergivna hundar. Men det kan inte ha varit något bra sådant om man kollar på hennes smala kropp med revben som sticker ut. Nu bor hon hos nya ägare som älskar henne. Hon har både gått upp i vikt och ser betydligt lyckligare ut.
olivia före och efter

Ellen

Man känner knappt igen Ellen under all den här pälsen. De rakade av nästan ett kilo päls från henne. Det måste har varit tungt för den här lilla hunden att bära runt på. Nu är hon två år gammal och redo att ta världen med storm.
ellen före och efter

Cedar

Cedar hittades nära en golfbana och han var så otroligt smal att det stack ut ben från alla möjliga vinklar. Han hade heller knappt något hår på kroppen, antagligen på grund av stress. Men idag har Cedar ett nytt hem där de älskar honom mycket. Så nu är Cedar en hund utan några större  bekymmer som verkligen njuter av livet. cedar före och efter

Alana

När Alana först togs till härbärget trodde de att hon var en äldre hund. Men när de hade rakat av hennes smutsiga långa päls visade det sig att det var en ung hund som gömde sig därunder. Idag bor Alana i ett nytt hem där hon förhoppningsvis kommer leva lycklig i många år framöver.
alana före och efter

Boo

När Boo hittades i ett dike längs en väg i Floria var han rädd, blöt och täckt i sin egen urin. The Comunity Animal Rescue & Educational Shelter tog hand om Boo som att det var deras egen hund. Idag är Boo en mycket lyckligare hund.
boo före och efter

Theo

När Theos ägare flyttade lämnade de Theo till sitt öde. Den lilla hunden kämpade för att överleva i ett helt år innan hann blev omhändertagen. Till slut fick organisationen Hope for Paws in ett larm om hans situation och de kom till hans räddning. Idag är Theo en stilig ung man som inte längre behöver kämpa för att klara dagen. theo före och efter

Vita

Vita var inte långt ifrån döden när hon hittades på en soptipp i Los Angeles. Det tog månader av veterinärvård, bra mat och massor av kärlek för Vita att bli sig själv igen. Men resultatet talar för sig själv. vita före och efter

Iggy

När Iggy hittades i Mexiko hade han en hemsk ögoninfektion. Tack vare sociala medier fick de in massor med bidrag så att Iggy kunde åka till USA för att få bra veterinärvård. Den här hunden kunde inte vara lyckligare över att han fick en andra chans i livet.
iggy före och efter

Shrek

Det var inte bara Shreks smutsiga päls som ställde till problem för honom. Han hade också sår på benen som gjorde att han inte kunde gå ordentligt. När de sedan hade gjort rent honom och tagit hand om hans sår kunde se att Shrek var 6 år gammal och att han ursprungligen kom från en valpfabrik.
shrek före och efter

Woody

Efter att Woodys ägare dog lämnades han på gatan och fick ta hand om sig själv. Han var blind på ena ögat, rädd och antagligen saknade han sin ägare. Han gömde sig där han kunde tills några godhjärtade människor hittade honom och räddade honom. Idag får Woody den kärlek han förtjänar.

woody före och efter

Kenzi

Kenzi fick den kärlek, näring och omtanke hon behövde på Cocker Spaniel Rescue of Austin & San Antonio.

kenzi före och efter

Little Betty

Av någon anledning blev Little Betty övergiven av sina första ägare. Jag undrar om de någonsin tänkte på vilket uselt skick Little Betty skulle hinna bli i innan någon kom till hennes räddning. Vilka hemska människor det finns i världen.

little betty före och efter

Kom ihåg att du också kan hjälpa till att rädda hundar som inte har ett så bra liv som de förtjänar. Om du funderar på att skaffa en hund så finns det massor med hundar som väntar på att någon ska adoptera dem. Du kan också donera pengar eller hjälpa till på ett hem för övergivna hundar. Vi kan alla göra något för de här djuren.

[EPSB]

[/EPSB]