Den här hungriga lilla rävungen jagade efter mat och fastnade med huvudet i en burk. Det var tur att den hittades i tid!

Den här lilla hungriga rävungen utforskade en närliggande trädgård när hans lilla nos ledde honom raka vägen till en öppnad, luktande konservburk, som en gång i tiden hade innehållit mat, men nu var slängd. Full av nyfikenhet försökte rävungen att få tag på maten, men han lyckades inte. Han tryckte då in huvudet längre in i burken och när han väl kommit hela vägen in, förstod han att det var ett misstag. Han satt nu fast.

De skarpa kanterna på burken gjorde det omöjligt för honom att ta sig loss själv. Tack och lov hittade kvinnan, vars trädgård rävungen varit på upptäcktsfärd i, honom i rättan tid och kontaktade Simon från Wildlife Aid Foundation, som skyndade sig till platsen för att hjälpa rävungen. Detta är vad som hände:

Källa: Wildlife Aid Foundation

Rävungen sprang snabbt iväg till sin familj strax efter att han blivit friad. Den lilla killen hade dock väldig tur. Många fåglar och andra vilda djur har inte samma tur och de skadas, de kan till och med dö, av skräp som slängs fel. Burkar, plasthållare för burkar, gummisnoddar och andra saker kan alla orsaka stor skada för djuren. Dessa situationer kan helt och hållet undvikas om alla undviker att slänga saker på marken och istället slänger dem i soptunnor.

[EPSB]

[/EPSB]