Det där är ingen fattig bonde som kollar sina grödor. Du kommer aldrig att kunna gissa vem det är… Wow.

Möt José Mujica. Du kanske tycker att han ser ut som en vanlig bonde och en farfar men han är allt förutom det. Den här mannen är känd globalt som den fattiga presidenten för att han har valt att leva ett liv i ödmjukhet… trots att han är Uruguays president. Som den man som verkligen bryr sig om sitt folk som han är tar han inte ut en löjligt stor summa pengar varje månad bara för att han är politiker. Han donerar cirka 90% av sin månadslön på cirka $12,000 till välgörenhet för bland annat de fattiga.

Övriga länder – se detta.

Det är inte ovanligt att se José klädd på det här viset. Han bryr sig inte om pengar och utseende. Han bryr sig bara om att leda sitt land.
jo
Han har bokstavligt talat spenderat hela sitt liv med att slåss för sitt land.
jo1
Han var en gerillakämpe som kämpade för landets befolknings rättigheter. Han har suttit i fängelse två gånger och han har blivit skjuten sex gånger efter ett flyktförsök.
jo2
Det här är presidentens egentliga hus “Residencia Suarez” som José kunde bo i om han hade velat. Han planerar att istället göra om det till ett museum, fyllt med dokument och andra personliga tillhörigheter från tidigare presidenter.
jo3
José bor istället här, på den här farmen med hans fru.
jo4
Han är faktiskt bonde på deltid. Han och hans fru odlar och säljer också blommor. Han kör även en Volkswagen Beetle från 1987.
jo5
Han har bara två vakter utstationerade på hans väg. Tillsammans med sin trebenta hund Manuela såklart!
jo6

 

Istället för att bete sig som om att han är bättre än alla andra tror presidenten istället helhjärtat att han ÄR som alla andra.

I en tid där det mer eller mindre verkar som om att rika politiker styr världen är Josés historia verkligen uppfriskande.

 

[EPSB]

[/EPSB]